Πώς να αποφύγετε και να σταματήσετε την εξάπλωση της μόλυνσης στην ιατρική σας εγκατάσταση

Ενώ οι βακτηριακές λοιμώξεις και οι ιογενείς λοιμώξεις είναι εξαιρετικά κοινές, και οι δύο συνοδεύονται από το δικό τους ιδιαίτερο σύνολο ήπιων και σοβαρών κινδύνων. Για να μειώσετε τον κίνδυνο έκθεσης της εγκατάστασης σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πρώτα τη διαφορά μεταξύ ενός ιού και των βακτηρίων.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό από το ServiceMaster Clean για να μάθετε τι είναι οι ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, ποιοι κίνδυνοι ενέχουν και πώς μπορείτε να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτές.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις είναι μονοκύτταροι μικροοργανισμοί που μπορούν να επιβιώσουν από μόνοι τους. Ορισμένα βακτήρια είναι αβλαβή, ενώ άλλα είδη μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες. Ευτυχώς, πολλές από τις πιο σοβαρές βακτηριακές λοιμώξεις που μπορεί να πάθει κάποιος μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Οι βακτηριακές λοιμώξεις συνήθως προέρχονται από τις ακόλουθες αιτίες.

Οι ιογενείς λοιμώξεις είναι μικρότερες από τα βακτήρια και απαιτούν έναν ζωντανό ξενιστή για να παραμείνει ενεργός. Όπως οι βακτηριακές λοιμώξεις, ορισμένοι τύποι ιογενών λοιμώξεων είναι αβλαβείς, ενώ άλλοι σκέλη μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Οι ιογενείς λοιμώξεις συνήθως προέρχονται από τις ακόλουθες αιτίες.

Πρόσφατα Άρθρα
Κατηγορίες